Търсене
Close this search box.

Ясен е победителят в Националната кампания “Зелено четене”

Приключи Националната кампания “Зелено четене”, която за поредна година избра Видин за един от 8-те града в страната, където се провежда. В рамките на кампанията много български автори дариха свои книги, които жители на градовете-участници намираха на различни зелени локации.
Това е третото издание на “Зелено четене”, а за пръв път във Видин лично организаторите дойдоха за да позиционират книгите на определените за това места. За емоциите от посещението на Видин разказа за Радио ВИДИН лично организаторът Надежда Динева:
“Много се радвам, че ми се отдаде възможността да посетя града. С тези обиколки имахме възможността да си направим страхотна обиколка из прекрасни места, да се запознаем с част от историята на града, защото той е богат не само на красота, а и на история. Запознахме се и с възрожденския бит, култура, доста места, които наред с обиколките посетихме. Може би жителите на града го приемат като даденост, но когато човек дойде и го види с очите на чуждоземец е по-различно и може би с четенето може да преоткриете тези места, да ги видите с други очи.”
Интересът към инициативата е огромен и това е факт още преди началото ѝ във Видин, разказа още Надежда Динева.
“Имаше хора, които още от сутринта ни писаха-кога започва във Видин, започна ли, има ли вече книгодари на локации…  Няколко часа по-късно те вече са намерили книга и моето щастие е двойно, защото хората наистина са следели цял месец – от старта на кампанията и нямат търпение да стане 27-ми май и тя да дойде във Видин. Аз оценявам и подкрепата и от ваша страна.”
Всеки участник, намерил книгодар и изпълнил инструкциите на “Зелено четене” участва в томбола за голямата зелена кутия на кампанията. Ясен е вече и победителят тази година, това е Свилен Георгиев Вучков, който вчера е намерен от “Метаморфоза” на Боян Мавров.

Споделяне:

Facebook
Twitter
LinkedIn