Търсене
Close this search box.

Книгодари ще ви очакват в Музей на приказката в Бургас

юли 2023

Книжни съкровища ще очакват посетителите на “Приказки на колелета” от 30-ти юли до 5-ти август в Морската градина, зад Открита сцена “Охлюва” в Бургас.  Колекцията от световна и българска класика е дарение за кампанията от Емил Вълков. Сред авторите, чиито произведения ще ви посрещнат по време на приказното пътешествие, са Гюстав Флобер, Маргарет Мичъл, Стефан Вайг, Джек Лондон, Съмърсет Моъм, Фр. Скот Фицджералд, Дж. Фенимор Купър, Павел Вежинов, Асен Босев,  Орлин Василев.

Книгите се отличават със символа на Национална кампания “Зелено четене”.

Входът е безплатен. Влизането в музея се осъществява със специални талони, а първата сесия започва в 16:30 часа.

“Приказки на Колелета” е проект на Фондация “Музей на Приказката”, който представлява бивша Подвижна Телевизионна Станция, превърната в подвижна Приказна изложба. Място за четене, разказване, слушане, гледане и създаване на приказки. Място за споделяне и развиване на идеи, свързани с приказката като форма на изкуство.

Зад проекта стои куклената актриса Олга Жечева Чурчич и желанието й да съхрани приказките в онзи им истински вид на разказвани и пътуващи през времето, пространството и поколенията съкровища. Намерете своя книгодар сред тях, прочетете го и след това го подарете, за да може пътят на книгата да продължи.

Споделяне:

Facebook
Twitter
LinkedIn